lauantai 29. kesäkuuta 2013

Edelliseen päivitykseen liittyen...

Kuten jo mainitsin, kissat suhtautuvat tosi lunkisti tulokkaaseen. Tässä Tuisku osallistuu RC penturuuan syömiseen:Minua on  kummastuttanut parin kohtaamamme koiran omistajat. Ensimmäinen tapauksen kohdalla olimme jaliskaukalossa koirien kanssa pörräämässä. Lähistöllä poikaporukka pelaili koripalloa. No, lähtiessämme pois kaukalolta, pölähtää jostain paikalle irtikoira. Kyseinen irtokoira on kiltti, mutta alkaa ahdistella Rosieta, miksikä joudun ajamaan sen lopulta pois Rosien kimpusta. Mutta irtokoira jatka meiidän seuraamista välittämättä kielloistani saati ilmeisen omistajansa etäisistä kutsuhuudoista ja vihellyksistä. Lopulta joudun ottamaan koiran kiinni hihnaan ja päätän, että vien sen omistajilleen.  No, irtokoiran omistaja -- joka sitten sattui olemaan yksi korispojista -- tulee paikalle ja ilmottaa närkästyneeseen ja syyttävään sävyyn: "Arvasin että se lähtee huitelemaan ku TE tulitte tänne." Miksi pitää koiraa irti, jos varta vasten tietää, että se lähtee toisten koirien luo? Tätäkään  kysymystä en tietenkään itse tilanteessa osannut esittää sille jätkälle :)

Rosie posettaa ko. kaukalossa.
Toinen tapaus: tänä aamuna käveltiin porukoille satamaan. Päätämme ylittää tien. Tien toisella puolella kulkee hihnassa ranskanbuldoggi, joka puolestaan päättää istua alas meidät nähdessään. Mitä tekee omistaja? Jää tietty hengailemaan koiransa kanssa. Koska en juurikaan välitä "moikkaillaan kaikki koirat!"-mentaliteetista , meidän pitää kiertää autotiellä jonkin matkaa, jotta emme olisi joutuneet nokatusten näiden pällistelijöiden kanssa, jotka päättivät pysähtyä suojatien tukkeeksi. En ikinä tule ymmärtämään, miksi jotkut antavat koiriensa istua, vaania tai muuten jäädä kytistämään vastaan tulevia koiria. Se hankaloittaa aikalailla niiden omistajien elämää, jotka tahtoisivat, että oma koira kulkee lunkisti  vieraiden vastaantulijoiden ohitse. Rosie esimerkiksi suhtautuu hitusen epäluuloisesti näihin vaanijoihin ja kyttäreihin. Seuraamisharjoituksilla tuosta epäluuloisuudesta ja nopeasti ohitse "luikahtamisesta" ollaan onneksi suurimmalti osin päästy eroon. 

Kummastakaan tapauksesta ei seurannut mitään vahinkoa tai sen suurempaa hässäkkää mutta aina nuo poikivat hitusen ihmetystä (Ei sillä, että ei kai sitä itsekään aina osaa kaikkia ottaa huomioon liikenteessä...) 

Mutta nyt siivoamaan viikon sotkut! 


Valjaskoirat lenkkeilee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti